Világaim

Gyerekfejjel, amikor írni kezdtem, remekül megfértek egymás mellett a különböző mesefigurák és a saját karakterek, és teljesen rendben lévőnek tűnt, ha egy történetben az a csavar, hogy a főgonosz a jók apja. Ahogy idősebb lettem, ebből az alapból elkezdett kialakulni egy univerzumnyi történet, valamiféle epikus űrfantasy, amire általában “fősodor” címen hivatkozom. Eredendően A démon és a papnő is ennek volna egy szelete, kvázi egy részlet Valian előtörténetéből, aztán eszembe jutottak karvalyék, és kisvártatva azon vettem észre magam, hogy újabb történetek verekszik be magukat a fejembe, amelyeket nem vagy csak érintőlegesen tudok a kialakult univerzumomhoz kötni.

Mi minden készül/készült el/tervezem, hogy egyszer majd elkészül? Vegyük sorra!

(Update: eltávolítottam innen azokat a történetötleteket, amikkel az elkövetkező  egy-két évben biztosan nem akarok foglalkozni. Változás esetén természetesen frissítek!)

1. A démon és a papnő – a városállamok világa

Mi történik, ha egy olyan világban, amelynek jóléte felett a holtak szellemeinek közössége őrködik, hirtelen megszűnik a kapocs a természetfelettivel? Mi van akkor, ha ez egyszer maguk a szellemek kerülnek bajba? A körülmények összjátéka folytán egy szeles, de jóindulatú fiatal papnőnek és egy más világból ideverődött, múltbeli önmagával folyamatos harcot vívó démonnak jut a feladat, hogy kiderítsék, mi történt, aztán lehetőleg meg is oldják az egész kalamajkát. A főbb szereplőkről ebben a bejegyzéssorozatban részletesebben is lehet olvasni, magáról a világról pedig dióhéjban annyit, hogy a klasszikus középkori közegnek egy gondtalanabb verziójával operál, ahol minden városállamnak külön fejedelme van, és – a szellemek aktív közreműködésének hála – védettebb, kellemesebb környezet, mint általában a hasonlók. A mágia viszont tiltólistás, csak elvétve lehet vele találkozni. A démon és a papnő 2014 végén jelent meg a Könyvmolyképző Kiadó Vörös Pöttyös sorozatában, majd 2015-ben elnyerte az év elsőkönyves debütálása díjat a Magyar Könyvek Viadalán.

Megrendelheted itt: https://goo.gl/wHUrcK

dpbor

2. Karvalyszárnyon, Snaukaszív – Angarossa és Riil királyságai

Miféle sors várhat egy gróf lányára, akinek felbontották az eljegyzését, kardélre hányták a városát, és maga is csupán az utolsó pillanatban tudott elmenekülni?

Caliannara túléli a mészárlást, de nem csupán rangjától és megszokott életétől, hanem hűséges testőrétől is meg kell válnia. A zsoldosok táborában, ahol átmeneti menedékre lel, egyedül a fiatal felcser tűnik barátságosnak. Vajon elég az ő pártfogása, hogy a grófkisasszonyból vezető és harcos válhasson, ha mindenki más közönnyel, a kapitány pedig egyenesen ellenszenvvel méregeti?

Shastor Pelagiosnak anélkül is megvolt a maga baja, hogy az ostromlott városból szökött nemeslány a nyakába szakadjon, de a neheze csak most következik. Megbízója átveri, a szerettei veszélybe kerülnek, ráadásul hitszegő bátyja is felbukkan. Hol a pont, ameddig a név kötelezi az embert? Milyen áron lehet megbocsátani egy évtizedes árulást? És mi a teendő, ha a grófkisasszony mellkasában mégiscsak karvalyszív dobog?

karvalyszarnyon_fele

A Karvalyszárnyon 2015 decemberében jelent meg. Folytatásának, a Snaukaszívnek igen nyers első verziója már elkészült, jelenleg átdolgozásra vár.

A Karvalyszárnyon megrendelhető: https://goo.gl/nLpofg

3. Napsötét, Homálymély – Túmilar emberfeletti, pusztuló világa

Túmilar világát elborította a Homály. A régi dicsőség a múlté: a pusztává lett földeket homályszülöttek légiói dúlják, és senki sem maradt, aki szembeszállhatna velük. Az Alkotók hatalma megtört, teremtőerejük elenyészett – rabláncon sínylődnek Mindenek Sötét Fejedelmének birodalmában, gyermekeik közül pedig csupán egy élte túl a végromlást.

Most ez az egy tartja fogságban őket.

Vrudla, a Kárhozott beteljesítette a bosszúját. Valaha ő volt a Nap az égen, az Alkotók lánglelkű Elsőszülöttje, aki szembeszegült a tilalmakkal, és elszabadította a pusztulást. Most kiválasztott: seregvezér, aki előtt egyetlen had sem állhatott meg, bajnok, aki diadalmaskodott egykori elöljárói felett, szerető, akit Mindenek Sötét Fejedelme, a testet öltött Homály emelt maga mellé… a folyvást zsugorodó világ peremén azonban feltűnik egy ragyogó ismeretlen, aki mindent felborít körülöttük és közöttük.

Mit tehet a Nap, ha a vetélytársa maga a Fény? Hűséges maradhat-e az örök lázadó, ha lábbal tiporják a kiváltságait? Létezhet-e megváltás egy haldokló világ számára, amiről már a hajdani és új urai is lemondtak?

Kae Westa harmadik regényével a fantasztikum ritkán látható szféráiba kalauzolja olvasóit: feledhetetlen élménnyel mutat be teremtést és bukást, hatalmasságok és feltörekvők, győztesek és legyőzöttek, zsarnokok és szerelmesek tündöklését és vég nélküli harcait.

Napsotet

A Napsötét megírásának folyamata huszon-egynéhány írással töltött év kiemelkedő, magával ragadó színfoltja volt. Talán nem csoda, ha nem tudok szabadulni tőle. A regény a 2017-es könyvfesztiválra jelent meg a Delta Vision gondozásában, egy nap pedig a folytatása, a Homálymély is elkészül majd.

Beszerezhető innen: http://www.deltavision.hu/napsotet/

4. Főmarsall kisasszony – az isteni kiválasztottak története(i)

Miközben a Snaukaszív a fiókban pihen, már dolgozom a következő kéziraton. Ennek hősei különböző világokról származó isteni kiválasztottak, akik eltérő kulturális és technológiai hátterük ellenére is igen jó barátságban vannak. Rosenique, a dacos-kemény hajléktalan lány az utcáról csöppen a társaságukba, hogy aztán az ókori sivatagvárostól napjaink Budapestjén át egészen a szörnyektől hemzsegő túlvilágig eget-földet bejárjon, és méltóvá váljon az isteni kegyre, amibe a makacsságának köszönhetően botlott bele.

 

 

Világaim” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Körbeblog, avagy az író a sorok mögött | Kae Westa világa

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s