Work, work, work – 2018 röviden

Majdnem két egész könyvet írtam tavaly. Vagy egyet se, attól függően, honnan nézzük. Egy biztos: munkával teli, kimerítő év volt, és ezt a legkevésbé sem panasznak szánom.

Még 2017 őszén vágtam bele abba, amiért már régóta – és joggal – ütöttétek a fejemet: a Karvalyszárnyon folytatásába. Az év első fele el is ment rá, hogy befejezzem, és csak részben azért, mert hosszú lett. Nem vagyok elégedett a végeredménnyel: alaposan át fogom dolgozni, mielőtt a kiadóba, onnan pedig elétek kerülhetne. Tudom, hogy várjátok, szóval igyekszem, de szeretném a lehető legjobb munkát letenni az asztalra. Sietek vele, ahogy csak tudok.

Halwena
Snaukaszív – Kocsondi Nelli munkája

A Snaukaszívvel párhuzamosan bejártam a KRE Tolkien-kurzusára is, amit meleg szívvel ajánlok. Minden előadást végigjegyzeteltem, leginkább persze nem az anyagot írtam le, hanem mindazt, ami eszembe jutott róla a saját történeteimhez. Egy teli füzettel és két történetötlettel lettem gazdagabb, amelyek a Snaukaszív befejezésével egyre jobban foglalkoztattak.

cap
Tolkien-kurzus, hadi felszerelés 🙂

Sokszor elmondtam már, hogy ha elkészülök egy kézirattal, mindig beteszem a fiókba pihenni, és csak néhány hónap múlva veszem elő, hogy átnézzem és alaposan átdolgozzam. A köztes időt általában hülyeségekre cseszem el – de most elhatároztam, hogy nem lesz ilyen. Három nappal azután, hogy kitettem a felkiáltójelet az utolsó mondat végén, már írtam az új regényt. Rosenique St. Aidee és a többi isteni kiválasztott története régóta izgatja a fantáziámat, és engem is meglepett, milyen gyorsan megtaláltuk a közös hangot. Oldalakra vagyok a befejezéstől, köszönhetően nem kis részben a novemberi hajrának. A kézirat jobb híján egyelőre a Főmarsall kisasszony címet viseli, de gyanítom, hogy lesz ez még így se.

rose_végleges
Főmarsall kisasszony – Füle Viktória munkája

Mindemellett igyekeztem aktivizálni magam a facebookon. Ezt idén sem szándékozom másként csinálni – sőt, szeretném más platformokra is kiterjeszteni a dolgot. Egyebek mellett a blogot is jó lenne rendszeresebben frissíteni. Tavaly alig néhány bejegyzést írtam – beszámoltam az éves Tolkien-napról, összeszedtem tíz romantikával kapcsolatos érdekességet a regényeimből, kerestünk együtt nevet egy leendő új szereplőnek (még nincs neki), és kétszer is szóba került a Snaukaszív –, idén többet szeretnék. Aztán majd meglátjuk, végül mire lesz kapacitásom. Ha érdekel benneteket valamilyen téma, mindenesetre szóljatok, és felveszem a listára.

Végül – szeretnék jó pap lenni (tudjátok, az a fajta, aki holtig tanul, aztán mégis hülyén hal meg). Sorakozik egy-két írástechnikai könyv a listámon, na meg néhány kísérleti regényötlet, amivel jó lenne foglalkozni. De a prioritás a fent említett két kézirat gatyába rázása. Őszintén örülnék, ha még az idén kézbe vehetnénk mindkettőt. Ami rajtam áll, meg is fogom tenni ezért.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s