A hölgykarakter, akit a tesztolvasók Mortuánál és Calinánál is jobban szerettek

“Ruwain kidugta a fejét a sátorból, esconul kiabált valamit, majd visszahúzódott. Szótlanul figyelte Szenzát, közben pedig aprókat körzött a vállával, amíg valamivel később egy mezítlábas escon fiú nem lépett közéjük, kezében egy tál gőzölgő étellel. Szenza gyomra megkordult a gyümölcsös illatra. Ruwain intett a fiúnak, hogy távozhat, majd eloldozta a lány egyik kezét, csak a másikat rögzítette a béklyóval a sátorrúdhoz. Kellett egy pillanat, hogy Szenza megértse: az ételt neki szánták, és így ráadásul egyedül is képes lesz elfogyasztani. A gesztus váratlanul érte olyasvalakitől, aki végiggyilkolta az előző napot – és ki tudja, talán ezt is –, utána pedig kifosztotta Lugaila házát, őt magát is ugyanolyan szenvtelenül rángatva el, mintha puszta értéktárgy lett volna.

Gratas – hajtotta meg a fejét, mielőtt a földre telepedett volna, hogy ölébe vegye a tálat, és nekilásson a húsos-gyümölcsös szósznak.

A férfi ajkán átsuhant valami, amit más körülmények között talán egy félmosolynak lehetett volna értelmezni.

Grates – igazította ki. Fél térdre ereszkedett, és a lány álla alá nyúlt, hogy magára vonja a tekintetét. – Beszéled az escont?

[…]

– Ezek mik? – Ruwain a hajához nyúlt, ujjai közé fogott egy színes gyöngyökkel díszített tincset. Szenza összerezzent a váratlan érintésre, akárcsak arra, hogy a férfi helybéli nyelven szólal meg – erős, dallamos akcentussal, ő azonban nem vette a bátorságot, hogy helyreigazítsa.

– Talizmán – emelte fel a fejét. – Nem jelent veszélyt, csak… jeladás a falu szellemeinek, hogy megnyugszunk az akaratukban. A kék a remény színe, a piros a véré…

Ruwain hümmögött. Elhúzta a kezét, és a földre löttyintett cseppek felé biccentett.

– Ez is nekik szólt?

– A tisztelet kifejezése – felelte óvatosan Szenza.”

Csütörtöktől olvasható az Imagine-en (és talán a Merengőn is)!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s