Karvalyokról, Aranymosásról és egyebekről nemcsak karvalyozóknak

Akárhonnan nézem is, elértem és meghaladtam a harmincadik oldalt karvalykáimmal. Persze, másfél hónap alatt ez kifejezetten sovány teljesítmény tőlem, de ha belevesszük az egyenletbe a négy hónapos kicsi nőt, aki bőségesen ellát teendővel meg szeretgetnivalóval, akkor máris nem olyan rémes a helyzet. (Meg azért csak megírtam közben a TAI-t is, bár az sem lett egy Bűn és bűnhődés.) Viszont mostanra olyan szinten belefolytam a történetbe, hogy talán érdemes írni róla egy kicsit.
Ha egy szóval akarnám összefoglalni, akkor: eufória. Eufória azért, mert beszippantott a világ, elsodortak a szereplők, mert élvezettel kérdezek és kutatok, hogy a valósághoz minél hűbb maradhassak, legyen szó mérgeskígyókról vagy mentális defektusokról. Eufória azért, mert nem a dépé. Furán hangozhat ez, hiszen az utóbbi éveket Mortuáékkal kalandoztam végig, de talán pont ezért jó, hogy kiszakadtam belőle. (Azért persze idővel a Koronát megírom majd, vannak hozzá új ötleteim, meg változott a perspektíva is, hála Iso tanácsainak.) Eufória, mert végre nem valami ezeréves vackot toldozok-foldozok, hanem újat csinálok, jelenlegi képességeim szerint, amik ugyan nem túl számosak, de azért csak haladtak előre a dépé óta. És eufória, mert végre nem házi feladatra vagy uram bocsá, regénypályázatra írok, hanem csak úgy, mert jólesik. (Bár ha elkészülök jövő Aranymosásig, nyilván beadom majd, de nem emiatt csinálom.)
Viszont ezzel a szavazgatósdival kicsit tökön szúrtam magam. Nem számítottam rá, hogy lesznek olyan kötődéseim, fordulataim, ahol nem szívesen adom majd ki a kezemből a döntést. Ilyen például (igyekszem szpojlermentesen fogalmazni) Calina leendő love interestje, egy későbbi sérülés elszenvedője és még néhány nagyobb horderejű dolog, többek között a végkifejlet. Persze attól még ti döntötök, nem én, és ha nagyon nem a szám íze szerint alakulnak a dolgok, legfeljebb majd átíráskor változtatok rajtuk. Mert átírás kelleni fog, az már most látszik, megint nagyon feltöltésre írok, és ezt egészében az ív bánja. De egyelőre nem látok orvosolhatatlan problémát, illetve nem sietek belekapkodni – majd ha elkészülök, az meg remélhetőleg pár hónap kérdése csupán. Lendület, elszántság van, csak az idő hiányzik olykor. De annyit semmiképp nem szánok rá, mint anno a dépére. (A folytatás lehetőségét ellenben meghagyom magamnak. Látnék benne perspektívát, nagyon is.)
Időnként megkapom a kérdést, hogy van-e összefüggés a két történet között, és olyankor zavarba jövök. Ugyanis van, de olyan minimális, és egyelőre annyira nincs jelentősége, mintha nem lenne. Dióhéjban annyi, hogy valaki, akit majd későbbi élete során fog megismerni Mortua és Valian, egyszer leküldni az embereit snaukát fogni Shastorék világára. (Kinek mond valamit Urek és a mágia elleni szérum? :D)
És ha már dépé, akkor Aranymosás is. Egyelőre nincsenek fejlemények, a lektorok másfelé kalandoznak. De az a vicc, hogy nem is bánom, ha minél később kerítenek rám sort. Akár pozitív, akár negatív lektori lesz belőle, jelenleg nem akarok vele foglalkozni. Tavaly végiggörcsöltem az aranymosós hónapokat, idén nem vagyok hajlandó. Ezért álltam le a kritikaírással is: túl sok időt, túl sok energiát vesz el, ráadásul a szerzők nagy része cseszik reagálni. Az ismerősökét még követem, és van néhány történet, aminek nagyon drukkolok, de a mindennapjaimból inkább kiszorítom az egész felhajtást. Megint rájöttem, hogy a kiadás sokadlagos számomra. (Ráadásul ha a dépé elbukik, legalább nem kell még egyszer megszerkesztenem, vihí!) Azért persze örülnék, ha megjelenne, no, éppen csak megvárom, hogy odaérjünk ehhez a hídhoz.
Jelenleg ilyesmik kavarognak bennem. Személyes kedvencem még nincs igazán, vacillálok Shastor és Zurvan között, de már most akármelyiküket elcserélném Loghorra/Astóra. Meg persze szeretem fura gyerekemet, Reynirt is. Jókat vigyorgok, amikor olvasom róla a változó véleményeket. Apropó, szeretnétek valakiről százkérdésest olvasni, vagy hagyjam a fenébe, és haladjunk a sztorival? 😀
A végére még egy technikai apróság: ez a hülye blogspot megint kajálja a szavazatokat, első este már tizenhat volt, most kettő van. Ha nem adja vissza őket a kis görény (néha vissza szokta), akkor a következő fordulóban az új kérdés mellett ezt is újraszavazzuk a múltkori külsős szavazógéppel, jó?
Meg persze olvassatok is, és nyugodtan szóljatok, ha valami nem tetszett. Abból tanulok, tudjátok. 😉
Reklámok

Karvalyokról, Aranymosásról és egyebekről nemcsak karvalyozóknak” bejegyzéshez 12 hozzászólás

  1. Szia!Hú, de jó, mármint nem jó, csak jó hogy említetted, hogy a blogspottal van valami, mert feljöttem, és azt láttam, sehol a szavazatom, és kis híján a falba vertem a fejemet, hogy már megint képes voltam elbénázni valamit… De akkor most többé-kevésbé megnyugodtam :-))

  2. Szia! Hát én sem örülök neki, gondolhatod, fene tudja, hány szavazatot nyelt már el eddig is. Mostantól maradunk a külsős szavazónál.Apropó, nem tudom a nickedet, meg hogy szoktál-e kritikát írni, ha nem, elárulod, hogy Shastor, Zurvan vagy Reynir? 😉

  3. Kae, drága, hol van az a külsős szavazógép? Ugye szólsz majd , és adsz linket, ha használni kell?:) Kíváncsian várom a szavazás végét, és az azt követő fejezetet:)

  4. Nagyon örültem ennek a leírásnak, jó volt olvasni. :)Amit Loghorról mondtál… hehe, hát ott kerekre tágult a szemem, de ugye ez természetes egy Team-Loghor tagtól. Egyébként pedig abszolút megértem a mögötte húzódó érzéseket. Legalábbis úgy gondolom, megértem. Sok-sok éve boldogít/nyaggat ez a történet. Az új csodák adta lelkesedés ilyenkor már nem működik, helyette más érzések jönnek… pontosan milyenek is?Persze ezek is jóféle érzések.Hajrá, Karvalyok! 🙂

  5. No, azért remélem, leszel még te is Team Valamelyik Karvaly, bár elismerem, őket még nem ismeritek annyira, mint Loghort – aki továbbra sem fosztatik meg érdemeitől, szeretem nagyon, csak azért mégsem vagyunk aktív napi kapcsolatban, ellentétben zsoldoskáimmal. 😀 Az érzéseket nem biztos, hogy értem, azok vannak, amiket fent vázoltam. Igen, éltetnek az új csodák! 🙂

  6. Hát a kommentelős cucc milliószor emberbarátabb, és minden ilyen szavazás és hasonló pluginnal megy, szal tudsz magadnak olyan szavazós cuccot rakni rá, ami működik XD (Enyém wordpress pl, csak ez rendesen installált féle, de van sima blogszerverük is)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s